DAGBOK INKA TRAIL  6. - 22. JULI 2024

 

FREDAG 12. JULI

Dei er i gang på Inka Trail! Tito sendte meg desse bileta i ettermiddag (morgonen lokal tid). Dei startar  no på den verdsberømte stien til Machu Picchu i det som ser ut som perfekte forhold. Undervegs er dei stort sett utan dekning, så det er ikkje sikkert me høyrer frå dei før måndag eller tysdag når dei er tilbake i Cusco.

- Jarle

(Foto: Tito)

 

TORSDAG 11. JULI

Rainbow Mountain! Virkelig opp i høyden i dag. For et uvirkelig sted. Helt magisk. Å kjempegod frokost og lunsj på veien.

- Eli

(Foto: Eli)

 

Torsdag morgen reiste vi avgårde klokka 4 om morningen. Dagens mål var rainbow mouintain. Dette ble en fantastisk dag og uforglemmelig opplevelse .

- Inger

(Foto under: Tito)

 

ONSDAG 10. JULI

Hei!  Sender noen bilder fra en flott dag i Cusco i dag. Vi har blant annet besøkt de imponerende ruinene i Sacsayhuaman og vi har sett den flotte utsikten over Cusco fra Blanco statuen.

- Kirsti

(Foto over: Kirsti / Foto under: Tito)

 

TYSDAG 9. JULI

Kjekt å få sett giant river oters på nært hold. Fascinerende med lydene de laget. Det var også kjekt å høre om hvordan ulike planter ble brukt som medisin. Vi fikk prøvd tre ulike «medisiner» og inntok disse på ekte spansk vis 😜 Dagen i går var våt og rimelig kald. Da vi la oss, var det lagt varmepute i senga for å holde varmen i løpet av natta. 

- Grethe 

 

MÅNDAG 8. JULI

Dagen starter tidlig med båttur før solen stod opp. Kjekk tur med mange opplevelser. Ulike fugler, black Cayman, giant river other, capibara m.m. Heftig regn innimellom

(Foto under: Tito)

(Foto under: Eli)

(Foto: Åslaug)

(Foto under: Inger)

 

SUNDAG 7. JULI

Grethe Lill melder at dei er ankommet Amazonasjungelen. Sola skinner og dei har det heilt topp på den eksotiske lodgen dei bur på. Dei neste dagane skal dei utforske jungelen på diverse utflukter til fots og til vanns. 

- Jarle

(Foto: Grethe Lill)

 

PERU - HERE WE COME!

Ida, Ruth, Johnny, Mariann, Hallgeir, Kirsti, John Kato, Eli, Malin, Grethe, Inger, Grethe Lill, Åslaug, Elisabeth og Tuva er no klar for det store Sør-Amerika-eventyret. Dei skal oppleva blant anna Inka Trail, Machu Picchu og Amazonasjungelen - kanskje høgdepunkta av det denne verdensdelen kan by på av fantastisk natur og kultur.

Min gode venn og samarbeidspartner Augusto Zavala (Tito) skal leda gjengen gjennom nokon av Sør-Amerikas største attraksjonar. Det som kjenneteiknar turledarane mine i Peru er den stoltheiten dei føler for landet sitt, og entusiasmen over å få lov til å visa kulturen og naturen til oss som kjem på besøk.

På laurdag flyr dei over Atlanterhavet. Følg med på denne sida framover - me oppdaterer med få dagars mellomrom.

Les alt om dagsprogrammet og andre detaljar om turen her

(Bilete frå tidlegare turar: Foto: Jarle Trå)

inkatrail 03

inkatrail 03

inkatrail 03