DAGBOK INKA TRAIL 30. SEPTEMBER 2023

 

FREDAG 13. OKTOBER

Sjå dei nyaste videoane til Per-Ludvig her

Bading i Tambopata River, ei sideelv til Amazonas...

(Foto over: Pia Hagstrøm / Foro under: Tito)

 

TORSDAG 12. OKTOBER

Sjå dei nyaste videoane til Per-Ludvig her

 

ONSDAG 11. OKTOBER

Dei har hatt ein eventyrleg tur langs Inka Trail fram til Machu Picchu i følge Tito. Men her er det ikkje mykje dødtid... no er dei er allereie på veg til Amazonasjungelen for å utforske verdas største regnskog. 

Sjå dei nyaste videoane til Per-Ludvig her

(Foto: Tito)

 

TYSDAG 10. OKTOBER

Fekk eit bilete frå Tito i dag, frå då dei passerte over Dead Woman Pass, turens høgaste punkt (ca. 4200m).

 

LAURDAG 7. OKTOBER

Tito klarte å sende eit par bilete frå startpunktet på Inka Trail i dag tidleg...

 

FREDAG 6. OKTOBER

Første del av dagen har vi vært på sightseeing i vakre Cusco og også besøkt et sted der de laget smykker og ringer etc. Først ble vi forklart prosessen og etterpå kunne vi kjøpe det vi ville på utsalget. Etter dette besøket var vi på en alpakkaullfabrikk og fikk lært om de ulike kvalitetene på ulla og hvordan se forskjell på kvaliteten på produktene.

Vi spiste lunsj på en nydelig restaurant før vi besøkte de imponerende ruinene i Sacsayhuman. Imponerende å få fortalt og sett hvordan inkaene bygde for så lenge sisen. Vi så også på utsikten over Cusco derfra og avsluttet med å besøke Christo Blanco-statuen.

- Janne

Frå laurdag til tysdag går dei Inka Trail til Machu Picchu. Der er det vanskeleg med dekning så det er mogeleg me ikkje høyrer frå dei att før på tysdag eller onsdag. 

- Jarle

Sjå dei nyaste videoane til Per-Ludvig her

(Foto over: Janne Nilsen / Foto under: Tito)

 

TORSDAG 5. OKTOBER

Sjå dei nyaste videoane til Per-Ludvig her

I dag hadde vi en lang busstur på 10 timer med noen stopp underveis. Vi kjørte buss over et pass på 4335 m.o.h. Stoppet også i Raqchi og så på ruinene etter et tempel fra før Inkatiden. Hadde guide her som fortalte oss mye interessant om stedet.
- Janne

 

I går besøkte dei dei flytande øyane på Titicacasjøen, ein fascinerande måte å leve på som må opplevast for å forstås. I dag køyrer dei buss til Cusco, Inkaenes eldgamle hovedstad høgt oppe i fjella. Der skal dei i morgon sjå nærmare på ein del av dei fantastiske byggverka etter Inkaene. Og i morgon kveld er det informasjon og møte med guidane som skal leda dei på verdas mest kjente sti - Inka Trail.

- Jarle

 

TYSDAG 3. OKTOBER

FOR EN DAG. Startet med en flott båttur til Ballestas-øyene der vi fikk se blant annet sjøløver, pingviner og masse ulike fuglearter.

Været var fantastisk, så da vi kom tilbake til hotellet hadde vi noen timer til å kose oss ved og i bassengene i minst 30 grader.

Senere på ettermiddagen hadde vi en fartsfylt buggie-tur i lrkener, der vi fikk ake også fikk ake på sandboard og sett en nydelig solnedgang. Avsluttet med en nydelig middag på hotellet før det var å pakke klart for i morgen dra i

- Janne

Sjå Per-Ludvig sine artige videosnuttar frå ørkenen her, her, her og her (anbefales... :)

(Foto over. Janne Nilsen / Foto under. Tito)

 

MÅNDAG 2. OKTOBER

I dag har dei vore på båttur ut til dei spesielle Ballestasøyane, som har eit yrande fugle- og dyreliv. Ikkje rart dei blir kalla Peru sin versjon av Galapagosøyane.

(Foto over: Per-Ludvig Mosti / Foto under: Tito)

 

SUNDAG 1. OKTOBER

Startet dagen i dag med guidet tur i vakre Lima før vi tok buss til Ica. På turen slapp vi av de som skulle på flytur. I Ica fikk vi litt tid til å se oss rundt på hotellområdet og nyte litt sol og bading før vi samlet oss til middag.

- Janne

Sjekk dette artige 360-bildet som Per-Ludvig Mosti tok under sightseeinga.

(Foto: Janne Nilsen)

Alt vel med gjengen vår! I dag har Tito tatt dei med på sightseeing i Lima - ein av dei største byane i Sør-Amerika.

- Jarle

(Foto: Tito)

 

KLARE FOR INKA TRAIL!

Ei stor gruppe er klar til å oppleve denne fantastiske turen som er den mest varierte på programmet mitt - både når det gjeld natur og kultur. Peru er kontrastanes land. Gjengen skal gå Inka Trail, utforska Machu Picchu, besøka dei flytande øyane på Titicaca-sjøen, gå på oppdagingsferd i jungelen, oppleva Nazca-ørkenen og dra på båttur rundt Ballestas-øyane. Blant anna...

Lise, Jonny, May Gunn, Synnøve, Tone Cathrine, Lise, Janne, Per Ludvik, Jorun Laila, Linh, Arild, Vibeke, Nina Kristin, Paal, Heidi, Frode, Pia, Monica, Sonja og Heidi er no klar for avreise til Peru for å realisera det store Sør-Amerika-eventyret. Min gode venn og dyktige samarbeidspartner Tito skal leda gjengen gjennom nokon av Sør-Amerikas største attraksjonar.

På denne sida legg me ut bilete og oppdateringar etter kvart som turen skrider fram. Kanskje ikkje kvar dag, men i alle fall med ujevne mellomrom.

Les alt om dagsprogrammet og andre detaljar om turen her.  (NB! På denne turen er dagsprogrammet litt annleis enn det som står på nettsida, dette fordi rekkefølgen er endra litt f.o.m. 2024. Men det gjeld altså berre rekkefølgen - alt er sjølvsagt med også på denne turen).

(Bilete frå tidlegare turar. Foto: Anna-Marie Haugen og Jarle Trå)

inkatrail 03

inkatrail 03

inkatrail 03