• Kilimanjaro
 • Inka Trail
 • Newtontoppen
INKA TRAIL

INKA TRAIL

Denne turen er verkeleg Sør-Amerika i eit nøtteskall.

Les meir

KILIMANJARO

KILIMANJARO

Me går Machame-ruta, den flottaste ruta på fjellet.

Les meir

SVALBARD SKITUR

SVALBARD SKITUR

Svalbard er kanskje eit av dei flottaste arktiske naturområda i verda.

Les meir

ATLASFJELLA

ATLASFJELLA

Atlasfjella i Marokko er alpine, eksotiske og varierte.

Les meir

MOUNT KENYA

MOUNT KENYA

Bli med til Mount Kenya-massivet i Afrika!

Les meir

ELBRUS

ELBRUS

Elbrus er Europas høgaste fjell.

Les meir

ACONCAGUA

ACONCAGUA

Aconcagua er det høgaste fjellet i Sør-Amerika.

Les meir

EVEREST BC / LOBUCHE EAST

EVEREST BC / LOBUCHE EAST

På denne turen kan du pirka verdas aller høgaste fjell på leggen.

Les meir

NEWTONTOPPEN SKIEKSPEDISJON

NEWTONTOPPEN SKIEKSPEDISJON

Ein litt lenger og tøffare tur enn Svalbard skitur.

Les meir

SVALBARD FOTTUR

SVALBARD FOTTUR

Svalbard eksploderer i ein intens og kort sommar nokre få veker i august.

Les meir

MSAMARIA

MSAMARIA

Hjelp barna på Msamaria Center for Street Children ved foten av Kilimanjaro.

Les meir

Kilimanjaro


Tenker du av og til at du ein gong i livet vil kasta deg ut i det ukjente og utfordra deg sjølv, samtidig som du får oppleva noko eksotisk og heilt spesielt? Då er vår Kilimanjaro tur noko for deg! Me skal bestiga eit av dei verkeleg store fjella i verda - Afrikas tak - eit av dei såkalla Seven Summits. Soloppgangen på kraterkanten vil du garantert aldri gløyma! Safarien går til Ngorongorokrateret, Tarangire og Lake Manyara, alle er blant dei mest berømte og fantastiske nasjonalparkane i Afrika. Ngorongorokrateret er kanskje den mest storslåtte og intense safariopplevelsen du kan oppleva nokon stad i verda! Dersom du ønsker det kan du avslutta turen på dei krittkvite strendene på Zanzibar. Afrika er eksotisk, spennande og spektakulært!


Afrika vil gjera inntrykk på deg på mange måtar. Fantastisk natur, utruleg dyreliv, vennlige menneske og ein totalt forskjellig - men fascinerande kultur. Men me skal ikkje berre opp til 5895 meter, det er kanskje det varierte programmet som gjer denne turen så unik. Me skal oppleva mykje av det som gjer Afrika så spesielt: Bestigning av Kilimanjaro og safari i nasjonalparkane Ngorongoro og Lake Manyara, der me får sjå det meste av Afrikas unike dyreliv. Kva med å legga til nokre avslappande dagar på stranda i Zanzibar for verkeleg å la inntrykka frå Kilimanjaro-ekspedisjonen og safarien synka inn.

Afrikas høgaste fjell (5895 meter) er verdas høgaste frittståande fjell, dvs. som ikkje er del av ein kjede. Den (forhåpentlegvis!) utdøydde vulkanen reiser seg nøyaktig ei halv vertikal mil over steppelandet rundt. Den vart første gang bestege i 1889 av tyskaren Hans Meyer. Kilimanjaro ligg omtrent på ekvator men det ligg likevel snø på toppen. Men - amerikanske forskarar anslår at innan 15 år vil snøen på Kilimanjaro ha smelta vekk - så vil du sjå den berømte snøen på Kilimanjaro (som Ernest Hemningway skreiv om) så må du få fingeren ut no... Dei fleste som bestig Kilimanjaro gjer det via Marangu-ruta. Denne ruta vert kalla Coca-Cola-ruta. Me går den langt meir spektakulære og varierte Machame-ruta. Denne ruta vert kalla Whiskey-ruta! Dei fleste er einige om at dette er den flottaste ruta på Kilimanjaro. I tillegg traverserer denne ruta rundt mykje av fjellet - så du får sjå fjellet frå fleire sider. Det vanlege på Kilimanjaro er ofte å bruka 5 eller 6 dagar - det er derfor mange vert sjuke og ikkje når toppen. Me brukar derfor 7 dagar på ekspedisjonen for å akklimatisera oss betre og dermed aukar sjansane for å nå toppen betrakteleg. Me får også ein langt meir behageleg tur med mykje mindre risiko for hovudverk, kvalme og dei andre typiske utslaga av mild høgdesjuke. Me bringer med oss medisinsk utstyr for å takla det meste som kan oppstå på eit slik fjell. Høgdesjuke må tas på alvor også på dette fjellet. Vår lokale guide, som har vore på toppen mange gonger, fører oss sakte men sikkert til topps. Pole, pole - sakte, sakte - seier han dersom han syns me går for fort. Å gå sakte og å drikka mykje er oppskrifta for å komma seg til topps.

Rongai-ruta: For ein del år sidan arrangerte me vår første tur på Rongai-ruta. Dette er ei heilt spesiell rute på nordsida av fjellet, og sidan erfaringane og tilbakemeldingane var så gode har me bestemt oss for å arrangera turar jevnleg også på denne ruta. Desse avreisedatoane er merka med Rongai i turkalendaren. Hoveddagsprogrammet og alle detaljane rundt turen er akkurat slik som det står beskrevet på denne sida, og du som tar kontakt ang. desse turane vil sjølvsagt få detaljert beskrivelse av dagsprogrammet dei sju dagane på fjellet.

 

ReisemålKilimanjaro
Land Tanzania
Max. høgde 5895 moh.
Antall dagar 12 (7 på fjellturen)
Datoar Sjå min fullstendige turkalender med oversikt over påmeldingsstatus
Min. antal 7
Max antal 16
Påmelding Sjå påmeldingsskjema
Påmeldingsfrist Ingen konkret påmeldingsfrist, men eg anbefaler alle å melda seg på minimum 6 månadar før avreise. Om du er seint ute så skal eg gjera mitt beste for å få deg med uansett.
Pris 2019 42 900,-
Pris 2020 42 900,-

Eg kan arrangere alle mine turar som ein lukka privattur dersom de er ein vennegjeng, familie eller firma som ønsker ein tur kun for dykk. De kan då bestemma avreisedato sjølv, og dagsprogrammet kan til ein viss grad tilpassast slik de ønsker det.

 

Prisen inkluderer

 • Fly tur/retur frå Norge til Kilimanjaro Airport
 • All transport i Afrika
 • Alle hotell-overnattingar i delt dobbeltrom
 • 7 dagars Kilimanjaro-ekspedisjon med lokale guidar, kokkar og bærarar
 • 3 dagars safari med lokale guidar, inkl. sykkelsafari
 • Alle måltid
 • Alle tillatelsar og parkavgifter
 • Norsk turledar

 

PRISEN INKLUDERER IKKJE

 • Tips til lokale guidar, kokkar og bærarar på fotturen (ca. 180 dollar)
 • Tips på safari (ca. 15 dollar)
 • Drikkevarer
 • Visum til Tanzania (50 dollar, ordnast på flyplassen)
 • Evt. enkeltrom
 • Flyplass-skatt for dei som skal til Zanzibar

 

NB! Dersom du berre vil vera med på fjellturen og ikkje safarien, organiserer eg sjølvsagt dette for deg. Om du har familie eller venner som ikkje vil på fjellet, men som har lyst til å bli med på safari og evt. Zanzibar så går det også heilt fint. Alt er mogeleg å få til - be om pris på det programmet som passar deg best.

TRANSPORT

Fly frå Norge til Kilimanjaro Airport som ligg ved foten av fjellet. Dersom du flyr frå andre flyplassar enn Flesland (Bergen), Gardermoen (Oslo), Værnes (Trondheim), Sola (Stavanger), Kjevik (Kristiansand), Torp (Sandefjord) eller Vigra (Ålesund) blir det eit tillegg for tilslutningsfly. Legg merke til at på mine turar flyr me til og frå Kilimanjaro Airport. På denne måten slepp ein den lange og varme bussturen mellom Nairobi og Kilimanjaro. Å fly til Nairobi er ein del rimelegare, men det vert ein mykje meir slitsom tur totalt sett, og det går ein heil dag ekstra til buss-transport kvar veg. Me nyttar privatbussar til transport til og frå hotell og fjellet, og modifiserte Toyota Landcruiserar på safarien.

OVERNATTING

I Moshi bur me på hotell av forholdsvis høg standard. På Kilimanjaro-ekspedisjonen bur me i moderne tre-mannstelt, to personar i kvart telt. På fjellet har me også med eigne toalett. På safarien bur me på ein eksotisk safarilodge.

Mat

Maten på hotella er omtrent som du er vant med her heime. Frukosten er typisk litt enklare enn kva me nordmenn er vant med. Når me er på sjølve fjellturen, har me med eigen kokk, kjøkkenassistentar og servitørar. Dei gjer sitt beste, og me blir stadig overraska og imponert over kva dei klarer å få til langt oppe på fjellet. Me vil stort sett ha tilgang på kjøtt til middag gjennom heile ekspedisjonen. Kokken sender bærarar eins ærend ned igjen for å sikra at kjøttet er ferskast mogeleg. Havregraut er ein av fleire rettar du kan velga til frukost, andre valg er egg, pølser, toast, frukt osv. Frukost og middag blir servert i eit stort spisetelt med stolar og bord, men ofte er det så varmt om morgonen at frukosten vert innteken ute i det fri sjølv på 4000 moh.

FYSISK FORUTSETNING

Kilimanjaro er eit stort fjell og må ikkje undervurderast. Du må vera i bra fysisk form, dvs. at du ikkje har problem med å gå ein roleg tur på mange timar i norske fjell. Toppdagen er lang og fysisk krevande, men me går veldig sakte mot toppen. Guidane ropar strengt til oss dersom me går for fort. Dei andre dagane er dagsetappane ein stad mellom 4 - 7 timar. Bærarane våre tar seg av all bagasjen din, du sjølv bærer kun det du treng under sjølve marsjen. Det er vanskeleg å setta opp noko konkret øvre aldersgrense for denne turen, då det ofte ikkje er noko sammenheng med kor god form ein er i og korleis ein fungerer på fjellet. 70-åringar kan vera sprekare enn 30-åringar i mange høve. Det kan bli forholdsvis kaldt på toppstøtet, kanskje ned i 5-10 minusgrader. Ellers vil temperaturen stort sett vera behageleg. Eg anbefaler dunjakke på denne turen. Den er spesielt god å ha på toppstøtet, men også på kveldstid i leirane kan den vera god å ha.

AVSLUTT MED BADEFERIE PÅ ZANZIBAR?

Har du lyst til å avslutta Afrika-turen med ein avslappande badeferie på ei kvit sandstrand på Zanzibar? Dumt spørsmål kanskje... men eg kan i alle fall tilby ein Zanzibar-pakke som består av 4 netter i Nungwe på nordspissen av øya. Zanzibar er også eit paradis viss du er interessert i dykking og snorkling. Pakken kostar kr. 7500,- pr. pers. i dobbeltrom og består av:

 • 1 natt ekstra på hotell i Moshi
 • Fly til og frå Stonetown, "hovedstaden" på Zanzibar (flyturen tar ca. 1 time til Stonetown, men kun 20 minutt på returen sidan du då flyr til dar es Salaam).
 • 4 netter på ein resort som ligg rett på stranda
 • Transport mellom hotell og flyplass (t/r)
 • Frukost

Standarden på romma er heilt ordinær, men ingen luksus. Dersom du vil ha høgare standard kan du velge suite med havutsikt til kr. 1500,- i tillegg pr. pers. i dobbeltrom for dei fire nettene.

Ta kontakt for enkeltromstillegg. Opphaldet kan sjølvsagt gjerast lenger eller kortare. Den norske turledaren drar heim etter safarien og er ikkje med til Zanzibar.

 

Nyheitsbrev

Registrer epost-adressa di her for å motta nyheitsbrev med jamne mellomrom.